Необходими продукти:
400 г Гауда или качествен кашкавал
4 яйца
3 с. л. с връх кисело мляко
За плънката:
500 г пилешки пържоли от бут с кожата
1 връзка манголд(сигурно ще стане и със спанак)
100 г суров бекон на тънки слайсове
1 глава лук
2 скилидки чесън
4-5 лъжици зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата и млякото, добавяме настърганата гауда и разбъркваме добре. Изсипваме сместа в застланата с хартия за печене тава на фурната и печем до порозовяване в добре загрята фурна.
Докато се пече блатът приготвяме плънката. Всички продукти без бекона се слагат в блендер и се смилат. Изваждаме блата и разстиламе плънката, отгоре нареждаме бекона и завиваме на руло.
Връщаме рулото във фурната и печем 30 минути покрито с алуминиево фолио и 10 минути без него, за да се запече добре. Ами това е, просто, лесно и ужасно вкусно.
Източник: Wellcometomykitchen
Коментари